logo

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مطالب آموزشی 

  • تاریخ انتشار : 1404/03/21 - 11:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اختلالات تیروئید

پزشکی فرد محور در اختلالات تیروئید: رویکردی نوین از ژنوم تا میکروبیوم

پزشکی فرد محور زیر شاخه ای از پزشکی دقیق، رویکردی است که تصمیمات، درمان‌ها و اقدامات پزشکی را با در نظر گرفتن عوامل ژنتیکی، بیومارکری و سبک زندگی ، متناسب با هر بیمار تنظیم می‌کند. هدف این رویکرد، بهبود نتایج درمان، کاهش عوارض جانبی و بهینه‌سازی منابع است.

پزشکی فرد محور در اختلالات تیروئید: رویکردی نوین از ژنوم تا میکروبیوم

دکتر باقر لاریجانی رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم : پزشکی  فرد محور زیر شاخه ای از پزشکی دقیق، رویکردی است که تصمیمات، درمان‌ها و اقدامات پزشکی را با در نظر گرفتن عوامل ژنتیکی، بیومارکری و سبک زندگی ، متناسب با هر بیمار تنظیم می‌کند. هدف این رویکرد، بهبود نتایج درمان، کاهش عوارض جانبی و بهینه‌سازی منابع است.

ژنومیک در خط مقدم پزشکی دقیق

پیشرفت‌ها در مطالعات ژنومیک و سایر رویکردهای اومیکس نقش کلیدی در توسعه پزشکی  فرد محور ایفا می‌کنند. این رویکردها امکان درک عمیق‌تری از ویژگی‌های بیولوژیکی هر فرد، خطر بیماری و پاسخ احتمالی به درمان را فراهم می‌آورند.

پزشکی  فرد محور  در اختلالات تیروئید:

کم‌کاری و پرکاری تیروئید: درمان‌ها بر اساس ویژگی‌های ژنتیکی، محیطی و فردی هر بیمار تنظیم می‌شوند. فرمولاسیون‌های جدید دارو و درمان‌های کمکی در حال بهبود نتایج هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که میکروبیوتای روده نیز می‌تواند بر جذب داروهای تیروئید تأثیر بگذارد.

ندول‌های تیروئید: با وجود افزایش تشخیص ندول‌ها، تشخیص دقیق خوش‌خیم یا بدخیم بودن آن‌ها چالش‌برانگیز است. آزمایش‌های مولکولی جدید (مانند Afirma Gene Expression Classifier و ThyroSeq دقت تشخیص را افزایش داده و به پزشکان کمک می‌کنند تا درمان‌های مناسب‌تر و مناسب با هر فرد را انتخاب کنند.

سرطان تیروئید: جهش‌های ژنتیکی مانند BRAF V600E و RET نقش مهمی در سرطان تیروئید دارند. شناسایی این جهش‌ها نه تنها به تشخیص دقیق‌تر کمک می‌کند، بلکه راهنمای انتخاب درمان‌های هدفمندتری مانند مهارکننده‌های RET می‌شود. در ایران، مطالعات نشان داده‌اند که شیوع سرطان تیروئید و نقش شاخص توده بدنی (BMI) در آن افزایش یافته است. همچنین، تحقیقات نشان می‌دهد که میکروبیوتای روده نیز می‌تواند در تشخیص زودهنگام و مدیریت سرطان تیروئید نقش داشته باشد.

نتیجه‌گیری:

ترکیب ژنومیک، پروتئومیک و تحلیل میکروبیوم، انقلابی در پزشکی فرد محور ایجاد کرده است. این رویکرد چندبعدی به پزشکان امکان می‌دهد تا درک جامعی از ساختار بیولوژیکی منحصربه‌فرد هر بیمار، خطر بیماری و پاسخ احتمالی به درمان به دست آورند. این امر به تشخیص دقیق‌تر، انتخاب مؤثرترین درمان‌ها، پیش‌بینی بهتر پاسخ درمانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران منجر می‌شود.

 

  • کد خبر : 299540
کلمات کلیدی
فاطمه  ذاکرحسینی
تهیه کننده:

فاطمه ذاکرحسینی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه