هورمون رشد
هورمون رشد عارضه دارد
هورمون رشد عارضه دارد
یکی از تبلیغاتی که همواره برای بلندتر کردن قد افراد، مطرح بوده و هست، استفاده از روشهایی مانند هورموندرمانی است، اما آیا استفاده از این روش محدودیت سنی دارد؟ و آیا هورموندرمانی به تمام افراد توصیه میشود؟ دکتر محمدرضا مهاجر تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اینباره میگوید: «هورمون رشد تزریقی، برگرفته از هورمون رشد انسانی است که توسط غده هیپوفیز ترشح میشود. این دارو توسط مهندسی ژنتیک ساخته میشود. البته قبلا این هورمون را از طریق هیپوفیز حیوانات تولید میکردند و استفاده از آن هم بدون عارضه نبود اما این روزها که مهندسان ژنتیک، هورمون رشد را از هیپوفیز انسانی تولید میکنند، عارضه استفاده از آن هم بسیار کمتر شده است».
آمپولهای هورمون رشد برای کسانی تجویز میشوند که روند رشد آنها با کاهش و اختلال همراه است و از کوتاهی قد هم رنج میبرند. دکتر مهاجر معتقد است: «استفاده از هورمون رشد در افرادی که رشد طبیعی دارند و هورمون رشد آنها بهصورت و اندازه طبیعی ترشح میشود، فایده چندانی ندارد، توصیه نمیشود و ممکن است همراه با عوارضی هم باشد».
بهطور کلی، تا زمانی که صفحه رشد افراد مبتلا به کوتاهی قد و آنهایی که دچار کمبود هورمون رشد در زمان بلوغ یا قبل از آن هستند، بسته نشده باشد، میتوان از تاثیر تزریق هورمون رشد با نظر و تجویز پزشک برای افزایش قد آنها استفاده کرد. «کمبود هورمون رشد افراد براساس منحنی رشد آنها که متخصصان غدد استفاده میکنند، تشخیص داده میشود. یعنی اگر صفحه رشد فردی که قدش خیلی پایینتر از حد طبیعی منحنی رشدش قرار دارد، باز باشد، تست تحریکی هورمون رشد برای بیمار درخواست میشود. در صورت عدم افزایش هورمون رشد، امکان استفاده از هورمونهای رشد با نظر متخصصان غدد، محتمل خواهد بود. در نهایت اینکه هورمون رشد، ماده بیعارضهای نیست که هر فردی بخواهد برای افزایش قد خود بهصورت خودسرانه و بدون نظر پزشک از آن استفاده کند.»
ارسال نظر