14 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/08/22 - 13:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دیابت

ژنتیک، کلید درمان شخصی دیابت

ژنتیک، کلید درمان شخصی دیابت
دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه غدد  و مرکز تحقیقات غددو متابولیسم دانشگاه‌ در همایش دیابت در آیان ماه 1403  در خصوص شیوع و روند دیابت، درمان مرسوم این بیماری، اهمیت اصلاح سبک زندگی، نقش داروسازی در درمان دیابت، انسولین درمانی، طب احیا کننده و اهمیت پزشکی فردی در درمان دقیق دیابت  توضیح داد.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه با افزایش اطلاعات متخصصان در زمینه ژنتیک و امیکس (Omics)،  پزشکی فردی در  درمان دقیق بسیاری از بیماری ها مورد توجه قرار دارد افزود: این دانش در کنار اطلاعات بالینی می تواند در پیدا کردن راهکار مناسب‌تر درمان بیماری‌ها موثر باشد.
وی بااشاره به نقش ژنتیک در درمان دیابت افزود:  اخیرا باتوجه به اطلاعات فراوان درمورد تاثیر ژنتیک در دیابت نوع یک و دو و عوارض و درمان آن، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، می‌توانیم در آینده، بیماری دیابت را کنترل کنیم.
رئیس پژوهشگاه غدد، افزایش دیابت و چاقی را یک مسئله جهانی دانست و افزود: در بسیاری از کشورها،  توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در کنترل دیابت موفق نبوده و این شیوع در منطقه خاورمیانه افزایش چشمگیری داشته است. مطالعات ما نشان میدهد طی سال‌های اخیر، دیابت در بالغین از حدود ۱۱ درصد  به ۱۴ درصد و در افرادی که زمینه ابتلا به دیابت دارند حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است  و این تاییدی  بر ضرورت  اتخاذ تدابیر ویژه‌‌ برای کنترل دیابت بویژه دیابت نوع ۲ است.
دکتر لاریجانی، با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد دیابتی، چاق هستند و ۶۰ درصد تهرانی‌ها فعالیت فیزیکی کافی ندارند افزود:  با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی که منجر به لاغری شود می‌‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
رئیس پژوهشگاه غدد، ژنتیک را  عامل ابتلا به دیابت نوع یک بیان کرد و  افزود: این نوع دیابت نیز به دلایلی روبه افزایش است.
 دکتر لاریجانی با اشاره به عوامل بروز دیابت نوع ۲ و راهکار پیشگیری از آن افزود: تغییر سبک زندگی و کاهش فعالیت بدنی،  تغذیه نامناسب و استفاده از فست فود، شیوع دیابت نوع ۲ را افزایش داده که بهترین راه حل ان اصلاح  سبک زندگی است و در مواردی که فرد مبتلا می‌شود با درمان‌های مناسب از بروز عوارض ان پیشگیری کرد.  
رئیس پژوهشگاه غدد،، در توضیح طیف دیابت از درمان‌های ساده تا پیچیده گفت: مطالعات ژنتیک و امیکس نشان می‌دهد بروز و درمان دیابت در افراد مختلف متفاوت است. در برخی افراد روش های ساده مانند  ورزش و تغذیه  و داروی کم و در برخی دیگر انسولین و روش‌های درمانی پیچیده موثر است.
دکتر لاریجانی با تاکید بر بکارگیری روش‌های جدید در سهولت درمان بیماران افزود: امروزه شناخت ما نسبت به عوارض داروها بیش از گذشته است و با مطالعات ژنتیک می‌توان پیش بینی کرد چه بیماری به چه دارویی عارضه نشان می‌دهد. با تجربه کلینیکی هم‌ می‌توان تا حد زیادی عارضه دارویی را کاهش داد  و درصورت بروز عاضه از داروهای جایگزین استفاده کرد.
  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 283812
کلمات کلیدی
فاطمه  ذاکرحسینی
تهیه کننده:

فاطمه ذاکرحسینی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه