مدیریت دیابت
سخنرانی دکتر باقر لاریجانی در پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد :مدیریت دیابت نیازمند همکاری چندرشته ای و بهره گیری از فناوریهای نوین است
دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه و مرکز تحقیقات علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، در افتتاحیه پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد و متابولیسم با اشاره به ماهیت چندرشته ای مدیریت بیماریهای غدد درون ریز، اظهار کرد: برای حل چالشهای نظام سلامت، به ویژه در حوزه بیماریهای پیچیده ای مانند دیابت، نیازمند ایجاد شبکه ای از متخصصان رشته های مختلف هستیم که در کنار یکدیگر به ارائه راهکارهای جامع بپردازند.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر باقر لاریجانی، با تاکید بر پیشرفتهای علمی در روشهای شناسایی، کنترل و درمان دیابت افزود: امروزه با ظهور فناوریهای نوین، شاهد تحولاتی در حوزه داروهای جدید و روشهای درمانی شخصی سازی شده هستیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما نیز پژوهشها در زمینه پزشکی شخصی (Personalized Medicine) با استفاده از داده های ژنومیکس، متابولومیکس و میکروبیوم به طور جدی در حال پیگیری است. این رویکردها امکان انتخاب دقیقترین روش درمانی را بر اساس ویژگیهای فردی هر بیمار فراهم میکنند.
دکتر لاریجانی به نقش هوش مصنوعی در تصمیم گیری های پزشکی اشاره کرد و گفت: اگرچه فناوریهایی مانند هوش مصنوعی ابزارهای قدرتمندی در اختیار پزشکان قرار میدهند، اما در نهایت این تجربه و دانش پزشک است که با تلفیق این داده ها، بهترین گزینه درمانی را برای بیمار انتخاب میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت افزایش آگاهی بیماران پرداخت و از تشکیل انجمن سواد سلامت در حوزه علوم غدد، خبر داد: این انجمن به عنوان یک مسئولیت اجتماعی و با همکاری اساتید دانشگاهها راه اندازی شده تا با تولید محتوای آموزشی، سطح آگاهی بیماران و جامعه را در زمینه پیشگیری و مدیریت بیماریهای متابولیک ارتقا دهد. افزایش سواد سلامت نه تنها به بهبود پیامدهای درمانی کمک میکند، بلکه بار اقتصادی نظام سلامت را نیز کاهش میدهد.
پنجمین کنگره همگرایی علوم غدد و متابولیسم با هدف بررسی آخرین دستاوردهای پژوهشی، روشهای درمانی نوین و تقویت همکاریهای بین رشته ای ۲۵ و ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
ارسال نظر