18 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مطالب آموزشی 

  • تاریخ انتشار : 1403/08/30 - 13:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 18
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دیابت

شیوع دیابت در زنان ایرانی بیشتر از مردان است

رییس پژوهشگاه علوم غدد و رییس مرکز تحقیقات غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طبق آخرین گزارش‌ها شیوع دیابت در ایران ۱۰.۶ درصد است که در زنان ۱۱.۲ درصد و در مردان ۹.۸ درصد است و این بیماری علت ۲ درصد از کل مرگ ها در ایران در تمام سنین محسوب می شود.

دکترباقر لاریجانی با بیان اینکه دیابت یکی از تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن ۲۱ میلادی است، افزود: با هدف تاکید بر اهمیت دیابت و اطلاع‌رسانی و آموزش در مورد این بیماری، روز جهانی دیابت هر ساله با محوریت مشخص روز ۱۴ نوامبر برابر با ۲۳ آبان ماه در بیش از ۱۶۰ کشور دنیا برگزار می شود.

لاریجانی افزود: در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر به دیابت مبتلا است و تعداد بیماران دیابتی در جهان طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت در سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش می یابد.

وی با ارایه آمار دیابت که باعث ۸.۷ درصد از کل هزینه های درمان کشور بوده است، افزود: متاسفانه بیماری دیابت بار سنگین تری در بانوان داشته به نحوی که شیوع آن در بین زنان ایرانی بالاتر گزارش شده است.

لاریجانی ادامه داد: شیوع استانی دیابت و سایر عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به تفکیک تمامی شهرستان ها و برای گروه های سنی و جنسی مختلف در سامانه مصورسازی اطلاعات ویزیت قابل دسترسی است.

نایب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر افزود: امسال در حالی روز جهانی دیابت را برگزار می کنیم که علاوه بر عوارض و مشکلات دیابت، پاندمی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ جهان را فرا گرفته و هر روز شاهد مرگ و میر تعدادی از بیماران دیابتی به علت ابتلا به کووید-۱۹ هستیم.

وی خاطرنشان کرد: مبتلایان به بیماری های مزمن همچون دیابت، بیماری های قلبی- عروقی و فشارخون بالا در معرض خطر بیشتر ابتلای به کووید-۱۹ و عوارض ناشی از آن هستند و تخت های بیشتری از بخش های مراقبت ویژه را نسبت به سایر افراد اشغال می کنند.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: در ایران میزان شکست درمان و مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸ درصد گزارش شده است؛ در حالی که این میزان در افراد غیردیابتی ۷.۸ درصد است. این میزان مرگ در بیماران دیابتی علاوه بر مواردی است که هر سال به علت عوارض دیابت رخ می دهد.

لاریجانی ادامه داد: با توجه به شرایط جدید و بروز بیماری کرونا نیازمند تغییراتی در استراتژی های پیشگیری و درمان دیابت در شرایط همه گیری کرونا هستیم؛ از جمله اینکه برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و جلوگیری از وقفه در ارایه مراقبت های دیابت لازم است برنامه های آموزشی برای پیشگیری و کنترل دیابت و همچنین ارایه خدمات درمانی تا حد امکان به صورت مجازی گسترش یابد و دسترسی بیماران ارتقا پیدا کند.

وی تصریح کرد: همچنین برای حفظ کیفیت زندگی بیماران و کاهش مراجعات برای مراقبت دیابت و کنترل قند خون لازم است اپلیکیشن های تلفن همراه، کلینیک های مجازی دیابت، ویزیت های مجازی و تله مدیسین راه اندازی شود و توسعه یابد و ارایه خدمات به سمت خدمات مجازی بدون حضور فیزیکی هدایت شود.

رییس مرکز تحقیقات غدد : با رخداد پاندمی کووید-۱۹، بار بیماری دیابت به عللی همچون ترس از بیمار شدن در مراکز خدماتی درمانی و مراجعه کمتر بیماران، فشار اقتصادی ناشی از تعطیلی کسب و کارها و کمبود امکانات مراکز درمانی افزایش پیدا کرده است. به علت افزایش بیماران دیابتی کنترل نشده احتمال ابتلا به انواع پیشرفته تر کووید-۱۹ بالا می رود و بار کلی این بیماری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. از همین رو لازم است قانون گذاران سلامت به دنبال راه حل های مناسب برای کنترل بار بیماری دیابت، پیشگیری و درمان افراد مبتلا به دیابت باشند تا از مرگ و میرهای مرتبط با بیماری کووید-۱۹ کاسته شود.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی
  • کد خبر : 284575
کلمات کلیدی
فاطمه  ذاکرحسینی
تهیه کننده:

فاطمه ذاکرحسینی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه