01 آذر 1403
EN
logo

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مطالب آموزشی 

  • تاریخ انتشار : 1403/08/30 - 12:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

میکروب

اهمیت میکروب‌ها برای حفظ سلامت اکوسیستم اغلب مورد غفلت قرار می‌گیرد.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و رییس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم :اهمیت میکروب‌ها برای حفظ سلامت اکوسیستم اغلب مورد غفلت قرار می‌گیرد. 

وی با اشاره به نقش میکروبیوتا در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، محافظت در برابر عوامل بیماری زا، تقویت سیستم ایمنی بدن، تولید هورمون ها و ویتامین ها، افزود: نه تنها میکروبیوم بدن انسان در سلامت موثر است، بلکه میکروبیوم محیط نیز در حفظ بقای انسان ها، ایجاد محیط پاک، حفظ زنجیره غذایی و کاهش تغییرات آب و هوا نقش کلیدی دارد.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم ادامه داد: میکروب های موجود در دریا اکثرا اکسیژن تنفسی را تولید می کنند و می توانند به اندازه گیاهان در خشکی دی اکسید کربن جذب کنند. میکروب های موجود در خاک نیتروژن را تثبیت می کنند و آن را از شکل گاز در اتمسفر به شکلی در خاک تبدیل می کنند که گیاهان می توانند از آن برای رشد استفاده کنند.

برخی میکروب ها حتی توانایی تجزیه گاز متان را دارند

وی خاطرنشان کرد: برخی میکروب ها حتی توانایی تجزیه گاز متان را دارند و به کاهش تغییرات آب و هوایی کمک می کنند. در خانه های ما، میکروب ها به ما کمک می کنند تا زباله های سبز خود (گیاهان، سبزیجات، میوه ها) را بازیافت کرده و مواد مغذی را برای غنی سازی خاک باغات خود بازیابی کنیم. میکروب ها ماندگاری غذاها را افزایش داده و با تخمیر از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری می کنند. در مقیاس بزرگتر نیز میکروب ها می توانند با تبدیل ضایعات به سوخت، به چرخه ی اقتصاد کمک کنند.

نایب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر با بیان اینکه ترکیب میکروبیوتای بدن انسان در بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله چاقی، دیابت، پرفشاری خون، بیماری های قلبی - عروقی و اختلالات کلیوی، مختل می شود، اظهار کرد: این بیماری ها خطر عواقب شدید بیماری های واگیر عفونی مانند کووید۱۹ را نیز افزایش می دهند و کمک به سلامت میکروبیوتا در مقابله با بیماری های عفونی نیز بسیار کمک کننده است.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، بیماری های غیرواگیر رایج را با رژیم غذایی افراد مرتبط دانست و عنوان کرد: با این حال رویکردهای تغذیه ای فعلی با هدف درمان و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اغلب دارای اثرات محدود هستند و تمامی بیماران پاسخ یکسان به مداخلات رژیمی نمی دهند. تفاوت های ترکیب و عملکرد میکروبیوتای انسانی می تواند علت این تفاوت های بین فردی باشد و پزشکی فرد محور انتخاب و رژیم های غذایی و دارویی متناسب برای هر فرد را ممکن می کند.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی
  • کد خبر : 284568
کلمات کلیدی
فاطمه  ذاکرحسینی
تهیه کننده:

فاطمه ذاکرحسینی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه