رویکرد نوین در توجه به سلامت نوجوانان
مراسم افتتاح سامانه «فصل بالندگی» به مناسبت هفته سلامت با حضور دکتر سیدرضا رئیسکرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود حبیبی، معاون دانشجویی فرهنگی وزیر بهداشت، دکتر علیرضا اولیاییمنش، معاون بهداشت دانشگاه، جمعی از کارشناسان حوزه بهداشت و مربیان بهداشت مدارس برگزار شد. روز یکشنبه ۳۱ فروردینماه در محل پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

آموزش علمی و صریح در زمینه بلوغ ، نیاز ضروری نوجوانان است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این مراسم، دکتر سیدرضا رئیسکرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأکید بر اهمیت سلامت نوجوانان، از انتخاب این گروه هدف به عنوان اولویت اصلی طرح قدردانی و بر توجه ویژه به سلامت نوجوانان تاکید و به فعالیتهای اخیر دانشگاه در زمینههای پژوهشی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: انتخاب گروه هدف در این سامانه، یعنی نوجوانان، بسیار دقیق و بهجا بوده است. این گروه، به ویژه در زمینههای سلامت، فرهنگی و اعتقادی، در معرض خطرات جدی قرار دارند و توجه به آنها ضروری است.
وی با اشاره به لزوم تمرکز بیشتر بر دوران نوجوانی، افزود: ما در حوزه های مختلف سلامت، به ویژه برای کودکان زیر پنج سال، فعالیتهای بسیاری داشته ایم، اما در زمینه آموزش و سلامت نوجوانان، شکافهای آموزشی آشکاری وجود دارد که باید برطرف شود.
پاسخگویی اجتماعی پژوهشها، اولویت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم است
دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و مرکز تحقیقات غددو متابولیسم نیز در این مراسم با تأکید بر ضرورت کاربردی بودن پژوهشهای علوم پزشکی، اظهار داشت:پژوهشهای علوم پزشکی باید فراتر از تولید صرف دانش، به حل مسائل واقعی سلامت جامعه بپردازند و نتایج آنها منجر به بهبود کیفیت زندگی مردم شود.
وی افزود: در نظام سلامت ادغامیافته کشور ما، پاسخگویی اجتماعی پژوهشهای علوم پزشکی، ارتباطی تنگاتنگ با آموزش و نظام ارائه خدمات سلامت دارد و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به عنوان بزرگترین مرکز پژوهشی علوم پزشکی کشور، همواره تلاش کرده علاوه بر حفظ جایگاه علمی، نقشی اثرگذار در حوزه اجتماعی نیز ایفا کند.
دکتر لاریجانی با اشاره به اقدامات پژوهشگاه در این زمینه خاطرنشان کرد: با همکاری مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه، فعالیتهای گستردهای در راستای شناسایی و مدیریت این عوامل انجام شده که راهاندازی شبکه تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت از جمله گامهای مهم در این مسیر بوده است.
وی همچنین از حمایت پژوهشگاه از فعالیت دو سازمان مردمنهاد شامل انجمن استئوپروز ایران و انجمن سواد سلامت در علوم غدد خبر داد و گفت: این اقدامات در راستای پاسخگویی به نیازهای سلامت جامعه به ویژه گروههای حساس همچون نوجوانان و جوانان انجام شده است.
دکتر لاریجانی به تشریح اهداف سامانه فصل بالندگی پرداخت و گفت: چشمانداز این سامانه، ارتقای ابعاد مختلف سلامت نوجوانان و جوانان، بهویژه سلامت روانی، اجتماعی و معنوی آنان است. همچنین توسعه ابزارهای هوش مصنوعی در چارچوب این سامانه، امکان ارائه خدمات توانمندسازی بهصورت همگانی و شخصیسازیشده متناسب با نیازهای فردی را فراهم خواهد کرد.
وی تأکید کرد: پژوهشگاه در کنار توجه به شاخصهای علمسنجی، همواره خود را نسبت به پاسخگویی اجتماعی پژوهشهایش، بهویژه در حوزههایی چون جمعیت و جوانسازی آن، متعهد دانسته و در راستای ایفای نقش ملی خود، حامی علمی کشور در ارتقای سلامت خانواده و جوانی جمعیت خواهد بود.
ارسال نظر