مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم | دکتر باقر لاریجانی: تغذیه شخصی‌سازی‌شده و فناوری‌های امیکس آینده سلامت کودکان را شکل می‌دهند

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم | دکتر باقر لاریجانی: تغذیه شخصی‌سازی‌شده و فناوری‌های امیکس آینده سلامت کودکان را شکل می‌دهند
logo

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1404/07/09 - 11:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 11
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر باقر لاریجانی: تغذیه شخصی‌سازی‌شده و فناوری‌های امیکس آینده سلامت کودکان را شکل می‌دهند

در اولین کنگره تغذیه بالینی در طب کودکان که هفته اول مهر ماه به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد؛ دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در سخنرانی با موضوع تغذیه شخصی و اومیکس در طب کودکان،بر اهمیت پزشکی و تغذیه شخصی‌سازی‌شده در بهبود سلامت کودکان تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران،  دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان اینکه  پزشکی شخصی‌سازی‌شده مدلی است که تصمیمات و درمان‌های پزشکی را بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد هر فرد طراحی می‌کند  گفت: برای پیشرفت هر چه بیشتر در این زمینه نیازمند ترجمه یافته‌های مولکولی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند «امیکس» در توسعه داروها و درمان‌های تأیید شده هستیم.

 وی افزود: تغذیه شخصی‌سازی‌شده و پزشکی شخصی‌سازی‌شده دو جنبه از یک واقعیت هستند. شواهد نشان می‌دهد که پاسخ‌های بیولوژیکی افراد به غذا بسیار متغیر است و با ترکیب داده‌های ژنومی، متابولوم و میکروبیوم قابل پیش‌بینی است. این موضوع امکان طراحی استراتژی‌های تغذیه‌ای اختصاصی را برای بهبود سلامت فرد فراهم می‌کند.

 دکتر لاریجانی با اشاره به شیوع روزافزون چاقی در جهان و ایران گفت: چاقی یک بحران سلامت جهانی قابل پیش‌بینی است و نیاز به مداخلات بالینی فراتر از محدودیت‌های فعلی سیستم‌های درمانی دارد. در ایران با جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون نفر و شیوع رو به رشد بیماری‌های غیرواگیر، از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت و اختلالات روانی، اهمیت تغذیه شخصی‌سازی‌شده بیش از پیش احساس می‌شود.

 وی ادامه داد: در کودکان، تغذیه مبتنی بر شواهد و شخصی‌سازی‌شده، راهکاری مؤثرتر از توصیه‌های عمومی برای مدیریت چاقی، اختلالات متابولیک مادرزادی و حساسیت‌های غذایی است و می‌تواند مسیر رشد و توسعه متابولیک و ایمنی سالم‌تری را از سنین پایین برنامه‌ریزی کند.

 رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم تأکید کرد: استفاده از فناوری‌های امیکس، ترکیب داده‌های بالینی و هوش مصنوعی، امکان مداخلات تغذیه‌ای دقیق و مؤثر را فراهم می‌کند. موفقیت در ترجمه این دانش به عمل بالینی نیازمند همکاری‌های بین‌رشته‌ای و تمرکز بر رویکردهای مبتنی بر نیازهای هر بیمار است.

 دکتر لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: تغذیه شخصی‌سازی‌شده می‌تواند سلامت کودکان را بهبود بخشد، بیماری‌های مزمن را پیشگیری کند و رشد و توسعه بهینه را فراهم آورد. برای پیشگیری و درمان چاقی به عنوان یک بیماری مزمن، برنامه‌ها و دستورالعمل‌های ملی مبتنی بر منابع موجود و فناوری‌های نوین ضروری است.

  • کد خبر : 305898
کلمات کلیدی
فاطمه  ذاکرحسینی
تهیه کننده:

فاطمه ذاکرحسینی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه