چ
چهارمین کنگره سالانه همگرایی در علوم غدد درون ریز
چهارمین کنگره سالانه همگرایی در علوم غدد با همکاری انجمن سواد در علوم غدد درون ریز در تاریخ 16 الی 18 اسفند ماه 1402 در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این کنگره دارای امتیاز بازآموزی برای گروه های هدف مختلف بوده است.
جهت مطالعه و دانلود چکیده مقالات پوسترهای چهارمین کنگره سالانه همگرایی در علوم غدد درون ریزاینجا راکلیک کنید .
جهت مطالعه و مشاهده چکیده مقالات سخنرانی چهارمین کنگره سالانه همگرایی در علوم غدد درون ریز اینجا را کلیک کنید.
جهت مطالعه و دانلود کتابچه چهارمین کنگره سالانه همگرایی در علوم غدد درون ریز اینجارا کلیک کنید .
این کنگره دارای ۱۴ پانل تخصصی با موضوعات میانرشتهای شامل موارد ذیل بوده است:
*همگرایی علوم غدد و نورواندکرین/ سیستم ایمنی*همگرایی علوم غدد و سرطان*همگرایی علوم غدد فنآوری های نوین/ پزشکی بازساختی*همگرایی علوم غدد و طب تولید مثل*
همگرایی علوم غدد و چاقی/ جراحی چاقی*همگرایی علوم غدد و سلامت سالمندان/ علوم عصبی- شناختی*همگرایی علوم غدد و سلامت جامعه*همگرایی علوم غدد و محیط زیست*
همگرایی علوم غدد و سبک زندگی (تغذیه- ورزش)*همگرایی علوم غدد و امیکس (ژنومیکس- متالولومیکس- میکروبیوم)*همگرایی علوم غدد و سلامت استخوان*همگرایی علوم غدد و
طب مکمل/ فرآورده های طبیعی*همگرایی علوم غدد و علوم انسانی پزشکی/ حکمرانی دانش*همگرایی علوم غدد و پزشکی فرد محور
در این کنگره ۱۷ دانشمند بینالمللی از ۹ کشور جهان و ۵۵ متخصص و دانشمند داخلی از دانشگاه ها و تخصص های مختلف سخنرانی داشته اند. همچنین حدود ۶۰ مقاله در قالب پوستر پذیرش و ارائه شده و حدود ۳۰۰ نفر در بخش بازآموزی و آزاد ثبت نام کرده و در کنگره شرکت کرده اند. در بخش مردمی کنگره نیز 350 نفر شرکت کرده و تحت آموزش قرار گرفتند.
دومین کنگره سالانه همگرایی در علوم غدد رون ریز
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، دکتر باقر لاریجانی، رئیس کنگره همگرایی در علوم غدد در مراسم افتتاحیه این کنگره که صبح روز پنجشنبه 28 بهمن ماه برگزار شد، گفت: تلاش ما در پژوهشگاه این بوده است که از طریق همگرایی زمینه های مختلف علمی بتوانیم تحقیقاتی را انجام دهیم که منجر به تشخیص، کنترل و ارائه خدمات بهتر به بیماران شود.
ایشان گردآوری هدفمند حوزه های مختلف همچون پزشکی فردی، بیوسنسورها، میکروبیوم، متابولومیکس و ژنومیکس، سلول درمانی، پزشکی بازساختی، ژنتیک، مدل سازی و ... را در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به نوعی مثال عملی این همگرایی خواند.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان این که با تلاش هایی که در مجموعه حوزه های مختلف سلامت کشور و اقداماتی که در پژوهشگاه انجام شده است اطلاعات سلامت کشور در حوزه بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر منتسب به آن به تفکیک شهرستان، شهر و استان فراهم شده است، گفت: این مهم شناسایی روند بیماری ها و وضعیت سلامت کشور را آسان می کند.
وی در این خصوص گفت: یکی از مزیت های انجام مطالعه STEPS و گردآوری و تحلیل داده های اپیدمیولوژیک این است که با توجه به آنالیز داده ها تخمین درستی از شیوع بیماری های غیرواگیر در مناطق مختلف بر حسب سن و جنس داریم که به برنامه ریزان و سیاست گذاران سلامت این امکان را میدهند که برنامه ریزی متناسب با شرایط هر شهر یا استان را انجام دهند این مساله بر روی برنامه ریزی های حوزه حاکمیتی بسیار تاثیر گذار است.
دکتر لاریجانی مسیر توسعه علمی کشور را تولید دانش منظم که در قالب مقالات Peer review منتشر می شود، خواند و افزود: خوشبختانه کشور ایران در مسیر تولید محصولات علمی موفق بوده است و در این زمینه رشد بسیار خوبی داشته است، بطوریکه روند افزایشی را در طول سال های گذشته شاهد بوده ایم .
رئیس کنگره همگرایی با اشاره به رتبه علمی قابل قبول کشور در دنیا گفت: در منطقه نیز بر اساس شاخص های تولید علم، وضعیت ما از بیشتر کشورها بهتر و در حوزه غدد درون ریز مقام نخست را در زمینه تولیدات علمی در منطقه خاورمیانه در اختیار داریم.
وی با تاکید بر این که نباید از این قافله علم جا ماند و همیشه باید در مسیر رو به جلو لحظه ای از حرکت باز نایستاد، خاطر نشان کرد: در حوزه نوآوری در کشور نیاز است تا تلاش هایمان را افزون کنیم. دکتر لاریجانی افزود: کشور ما از نظر شاخص های نوآوری پتانسیل بالایی دارد اما می بایست تلاش کرد تا این توانایی های بالقوه به عمل در بیاید تا جایگاه مناسب تری را بین کشورهای دنیا پیدا کنیم.
دکتر لاریجانی ابراز امیدواری کرد: این سمینار بتواند قدمی برای پیشرفت در این زمینه باشد و ذهن های ما را به سمت همگرایی علوم در رفع نیازهای جامعه سوق دهد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بر استفاده از همگرایی علوم در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر تاکید کرد
در بخشی دیگر از این مراسم دکتر سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور نیز همگرایی در علوم را یک راهبرد و تجربه نسبتا جدید در حوزه فناوری خواند و گفت: انسان ها با توانایی بالایی که دارند به دنبال روش ها و راهبردهای نوینی هستند که آنها را به سمت نوگرایی پیش میبرد.
وی هدف اصلی تحقیقات در علوم پزشکی را تامین، حفظ و ارتقا سلامت عموم جامعه و در نهایت عدالت در سلامت خواند و گفت: حقیقتا آموزش، پژوهش، انواع مراقبت ها و ارائه خدمات سلامت همگی ابزارهایی برای نیل به این اهداف مقدس هستند.
دکتر مرندی در همین زمینه افزود: همگرایی باید به نحوی باشد که علم، اخلاق و معارف دینی را نیز در بر گیرد و در کنار استفاده همگرایی علوم در درمان بیماریها سعی کنیم تا از این مهم، بیشتر برای پیشگیری از بیماری ها مخصوصا بیماری های غیرواگیر استفاده کنیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه اولویت دادن به پیشگیری تضادی با درمان ندارد، گفت: نباید از سلامت معنوی جامعه غفلت کنیم زیرا که اینکار خسارت های جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: لزوم حمایت حاکمیت از تحقیقات و فناوری های جدید حوزه سلامت
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، دکتر حسین شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با تاکید بر اینکه حاکمیت باید از تولید دانش و انجام تحقیقات حوزه پزشکی در کشور حمایت کند، افزود: قرن جدید قرن نیروی انسانی سالم است و برای این که این مهم تحقق پیدا کند نیاز به همراهی دانشمندان کشور در مراکز تحقیقاتی و مجامع علمی داریم.
وی افزایش امید به زندگی در کشور را مدیون پیشرفت های علمی خواند که در سلامت و فناوری های جدید توسط نخبگان عرصه علم و فناوری کشور رقم خورده است.
تاکید رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بر همکاری بین رشته ای علوم پزشکی در راستای ارتقای ارائه خدمت به بیماران
دکتر علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز در پیامی که برای مراسم افتتاحیه کنگره ارسال کرده بود هماهنگی و همکاری بین رشته های مختلف علوم پزشکی را یک ضرورت خواند که موجب ارتقای ارائه خدمت به بیماران می شود.
وی مدیریت بیماری های صعب العلاج و حل مسائل نوپدید پزشکی را نیازمند متخصصانی خواند که در چندین حوزه صاحب نظر بوده و از دیدگاهی بالاتر به مسائل نظاره کنند. دکتر منادی تاکید کرد که در این صورت میتوان راه حلی سریعتر و مناسب تر برای درمان بیماران یافت.