14 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

 
 
 

بخش غدد و دیابت 

 
 
 
درباره بخش:
 
بخش دیابت در سال 1399 افتتاح شد. این بخش دارای 18 تخت بستری می باشد که از این تعداد 5 اتاق 2 تخته، 2 اتاق 3 تخته و 2 اتاق تک تخته میباشد که به بیماران ایزوله تخصیص یافته ولی در مواقع نیاز بیماران غیر ایزوله نیز در این اتاقها بستری می شوند.
از ابتدا بخش به بستری بیماران دیابتی و پای دیابتی اختصاص یافته بود ولی از ابتدای سال 1401 تمامی بیماران غدد نیز در این بخش بستری می شوند.
 
اعضای هیئت علمی بخش: دکتر باقر لاریجانی، دکتر اکبر سلطانی، دکتر محمدرضا مهاجری طهرانی دکتر محسن خوش نیت ، دکتر ساسان شرقی ،دکتر حمیدرضا آقایی میبدی، دکتر انسیه نسلی،  ، دکتر شیرین حسنی رنجبر، دکتر محبوبه ابراهیم پور ، دکتر نکو پناهی.دکتر سید محمد سجادی جزی
 
در سال 1397 پس از بازدید جناب آقای دکتر آقاجانی از پژوهشگاه علوم غدد و بررسی های اولیه با موافقت ریاست بیمارستان و معاونت درمان، تاسیس بخش دیابت به تصویب رسید. این بخش در طبقه پنجم ساختمان اصلی بیمارستان شریعتی در سال 1399 افتتاح گردید.  این بخش با آزمایشگاه مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم در ارتباط بوده و این آزمایشگاه با استفاده از روشهای نوین آزمایشگاهی و نیز آزمایشات اختصاصی غدد نقش مهمی در تشخیص و پیگیری بیماریهای غدد داشته است.
کلینیک های دیابت 1 نیز در پیگیریهای بیماران مخصوصا زخم پای دیابتی بسیار فعال بوده و بیماران بعد از ترخیص جهت پیگیریهای بعدی در مورد پانسمان پا به آنجا ارجاع داده می شوند.
آموزش بخش دیابت در سطوح مختلف انجام می شود که دستیار فوق تخصصی، دستیار تخصصی، دانشجویان پزشکی می باشد. همچنین دانشجویان پرستاری نیز در بخش تحت آموزش هستند.
برگزاری دوره های ویژه مانند دوره های یکماهه دیابت یا دوره های آموزشی زخم پای دیابتی، استئوپروز، چاقی و... از جمله فعالیتهای پژوهشگاه غدد می باشد.
 
تاریخچه بخش :
 
در سال 1345 مرکز پزشکی هسته‌ای و تحقیقات غدد داخلی دانشگاه تهران ایجاد گردید. در واقع این مرکز اولین بنا در محل محوطه ای بود که بعداً بیمارستان شریعتی در مجاور آن ساخته شد. 
در ﺳﺎل ١٣٦٩ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻣﺸﺘﺮک آﻣﻮزش ﻓﻮق ﺗﺨﺼﺼﻰ غدد در ﺑﻴﻤﺎرﺳﺘﺎنﻫﺎى داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﻜﻰ ﺷﻬﻴﺪ ﺑﻬﺸﺘﻰ، ﺗﻬﺮان و اﻳﺮان اﻳﺠﺎد ﺷﺪ. داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﻜﻰ ﺗﻬﺮان از سال ١٣٧٨ ﺗﺎﻛﻨﻮن به صورت مستقل اقدام به ﭘﺬﻳﺮش دﺳﺘﻴﺎر ﻓﻮق ﺗﺨﺼﺼﻰ در رشته غدد کرده که بیمارستان شریعتی از مراکز اصلی تربیت دستیاران فوق تخصصی در این رشته می باشد. همچنین دستیاران، کارورزها و دانشجویان رشته داخلی بیمارستان شریعتی نیز روتیشن غدد خود را در این بخش می گذرانند.
مرکز غدد بیمارستان شریعتی در زمینه آموزش به علت دارا بودن اساتید به نام در حیطه غدد و همچنین در زمینه پژوهش به علت ارتباط با پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم تهران از سرآمدترین مراکز کشور در زمینه تربیت فراگیران در حیطه غدد می‌باشد و فراگیران در هر دو حیطه بالینی و پژوهشی آموزش می‌بینند. 
 
پیام رئیس بخش:
 
در سال 1344 اولین قسمت بیمارستان یعنی بنای مرکز پزشکی هسته ای و مرکز تحقیقات غدد مترشحه داخلی دانشگاه تهران، با تشویق و همت جناب آقای دکتر نظام مافی (متخصص طب هسته ای و غدد مترشحه داخلی و استاد دانشگاه تهران) ایجاد گردید که به همراه تجهیزات اولیه در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفت. از آذرماه 1353 بیمارستان شریعتی بعنوان یک بیمارستان عمومی به ریاست جناب آقای پروفسور عاملی شروع به کار نمود.
در سال 1372 در بخش طبی 2 به همت اساتیدی چون مرحوم استاد باستان حق، استاد پژوهی و استاد لاریجانی مرکز تحقیقات غدد توسعه یافته و به طور رسمی از بهمن ماه 1374 با مجوز وزارت بهداشت، فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود را سامان دهی و توسعه داده است.
درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی دیابت نیز در سال 1388 احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.
همچنین مرکز تحقیقات دیابت در سال 1389 به دنبال نیاز جامعه و همچنین افزایش شیوع دیابت تاسیس شد.
در ضمن با توجه به شیوع بالای دیابت و عوارض مرتبط به آن از جمله زخم پای دیابتی، در سال 1399 با حمایت مدیریت بیمارستان شریعتی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، اقدام به راه اندازی و تجهیز بخش دیگری به عنوان بخش دیابت نموده که به این دسته از بیماران بطور تخصصی خدمات درمانی می دهد.
امید است با توکل به خداوند متعال و همکاری صمیمانه اساتید و سایر همکاران بخش، در راستای اهداف عالیه دانشگاه و بیمارستان بتوانیم خدمات درمانی مناسب به بیماران ارایه نماییم و در تربیت نیروهای متخصص و فوق تخصص همچون سابق در این امر کوشا باشیم.
 
برنامه آموزشی بخش غدد با حضور اساتید، فلوها، دستیاران، کارورزان و دانشجویان به شرح زیر می‌باشد: 
 
1ـ گزارش صبحگاهی  گروه داخلی (شنبه - دوشنبه - چهارشنبه 8 تا 9 صبح) 
2ـ راند بخش و اورژانس به صورت روزانه
3- درمانگاه - غدد (روزهای یکشنبه - دوشنبه - سه‌شنبه)
4- درمانگاه - دیابت (رو‌زهای شنبه تا پنجشنبه)*
5- گراند راند (روزهای شنبه)
6ـ ژورنال کلاب (روزهای سه‌شنبه)
7- کنفرانس های آموزشی درون بخشی و معرفی بیماران (روزهای چهارشنبه)
8ـ کلاس های آموزشی در مورد بیماری های شایع اندوکرین (هر روز بعد از درمانگاه یا کنفرانس)
*با حضور روزانه استاد به همراه حضور چرخشی دانشجو، کارورز، دستیار یا فلو
 
 
اساتید بخش غدد
 
• دکتر باقر لاریجانی: رییس مرکز تحقیقات غدد - فوق تخصص غدد 
• دکتر محمد رضا مهاجری تهرانی: ریاست بخش - فوق تخصص غدد 
• دکتر اکبر سلطانی: مسئول آموزش کارورزان و کارآموزان بخش غدد - فوق تخصص غدد
• دکتر محسن خوش نیت: عضو هیات علمی پژوهشگاه غدد - فوق تخصص غدد 
• دکتر ساسان شرقی: عضو هیات علمی پژوهشگاه غدد - فوق تخصص غدد 
• دکتر مژگان اسدی: عضو هیات علمی آموزشی - فوق تخصص غدد 
• دکتر شیرین حسنی رنجبر: رییس مرکز تحقیقات چاقی - فوق تخصص غدد 
• دکتر انسیه نسلی: رییس مرکز تحقیقات دیابت - فوق تخصص غدد 
دکتر حمیدرضا آقایی میبدی: معلون پژوهشی مرکز تحقیقات مبتنی بر شواهد  - فوق تخصص غدد 
• دکتر سید محمود سجادی جزی: مسئول آموزش دستیاران فوق تخصصی بخش غدد - فوق تخصص غدد
• دکتر محبوبه ابراهیم پور: معاون آموزشی بخش غدد - فوق تخصص غدد 
دکتر نکو پناهی: عضو هیات علمی آموزشی - فوق تخصص غدد
• دکتر مهناز پژمان: عضو هیات علمی آموزشی - فوق تخصص غدد 
 
 
معاون آموزشی: دکتر محبوبه ابراهیم پور
کارشناس آموزش : فاطمه فلاح
محل بخش : طبقه پنجم بیمارستان شریعتی 
شماره تماس : 
تلفن مستقیم بخش: 84902451
تلفن سرپرستار: 84902451 

 

لیست اعضا بخش غدد و دیابت
 
 
موسس بخش غدد و دیابت :دکتر باقر لاریجانی 
ریاست بخش غدد و دیابت : دکتر محمدرضا مهاجری طهرانی 
معاون آموزشی بخش غدد : دکتر محبوبه ابراهیم پور 
سرپرستار بخش غدد : فریده یوسف مهر 
کارشناس آموزش بخش غدد:خانم فاطمه فلاح 
کارشناس بخش غدد :فاطمه ذاکرحسینی 
 
د
 
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه