Interio

کلینیک مجازی دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران

1390/10/19 | ایجاد کننده: Admin

هرم مواد غذایی

شكل هرم به نحوي طراحي شده كه قاعده آن -پايين هرم- شامل غلات و نان و سيب‌زميني وحبوبات است و توصيه مي‌شود كه غذاهاي اين گروه بيش از غذاهاي ديگر مصرف شوند. گروه بعدي سبزي‌ها و ميوه‌ها هستند. گروه گوشت‌ها و شير منابع بسيار مهمي از پروتئين‌ها و ويتامين‌ها و مواد مغذي مي‌باشند ولي بايد مقدار مصرف آنها محدود شود زيرا اين غذاها داراي چربي و كالري زياد مي‌باشند. چربي‌ها، روغن‌ها و شيريني ‌جات فقط مثلث كوچكي در بالاي هرم (رأس هرم) را در بر مي‌گيرند و اين بدان معني است كه بايستي آنها را به مقدار كم مصرف نمود. اين نوع غذاها به‌عنوان غذاي اصلي توصيه نمي‌شوند و براي ارتقاء سلامت مورد نياز نيستند. ولي در صورتي که قند خون در محدوده طبيعي باشد مصرف مقادير كمي از آنها ممنوع نيست. هرم مواد غذايي بر كاهش مصرف گوشت‌ها و محصولات حيواني مانند شير، پنير و تخم‌مرغ و مصرف بيشتر غلات، ميوه و سبزيجات تأكيد مي‌ورزد. بايد به اين نكته توجه داشت كه غذاهاي يك گروه هرم نمي‌توانند به‌جاي غذاي گروه ديگر مصرف شوند ولي غذاهاي موجود در يك گروه را مي‌توان جايگزين هم نمود. به طور مثال در گروه غلات مي‌توان نان را جايگزين برنج نمود ولي نان را نمي توان جايگزين ميوه يا گوشت کرد .


کلمات کلیدی

Empty