Interio

مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران

1394/02/30 | Creator: 64

آيا تاكنون به اين نكته توجه كرده ايد كه هريك از انواع ظروف يكبار مصرف براي استفاده خاصي طراحي و ساخته مي شوند. شما مي توانيد در هنگام خريد اين ظروف به علايم اختصاري درج شده در پشت ظروف توجه كنيد. به طور مثال ظروف پلي اتيلني (PE) و پروپيلني (pp) كه به رنگ سفيد مي باشند و عمدتا براي بسته بندي و نگهداري محصولات لبني ، روغن و سركه به كار مي روند. ظروف پلي استايرني شفاف (GPPS) مانند ليوان هاي يكبار مصرف شفاف تنها براي نوشيدني هاي سرد مناسب مي باشد و براي مواد غذايي داغ مانند چاي و قهوه مناسب نمي باشد. اين درحالي است كه اگر توجه كرده باشيد در هنگام مراسم و جشن هاي مختلف اغلب چاي يا شير داغ در اين ليوان هاي يكبار مصرف ريخته و در بين مردم توزيع مي گردد. در بسياري از موارد علاوه بر طعم نامناسب نوشيدني هاي داغ در اين نوع ليوان ها كه به علت آزاد شدن مواد سمي به درون آن است. اين ليوان ها به علت كيفیت پايين و نامرغوب بودن و درجه حرارت بالاي چاي يا شير ذوب شده و پاره مي شوند. ظروف پلي استايرني فوم دار (EPS) و ظروف پلي استايرني سفيد رنگ (HIPS) مانند ظروف فومي سفیدرنگي كه درب تا شده دارد و اغلب غذاهاي نذري در آن ها ريخته مي شود و در رستوران ها براي بردن مازاد غذا در اختيار مشتريان قرار داده مي شود براي مواد غذايي گرم و مرطوب مشكلي ايجاد نمي كند ، ولي براي نگهداري مواد غذايي داغ نامناسب است. بنابراين درجه حرارت غذايي كه در آن ها ريخته مي شود بسيار مهم است. هرگز غذايي را كه درجه حرارت بالايي دارد را مستقيما از قابلمه يا زود پزي كه روي حرارت است داخل اين ظروف نريزيد.

Source: سایت دنیای سلامت www.zendegionline.ir

Author: احسانه طاهري