Interio

مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران

1394/02/28 | Creator: 64

این روزها شاید کمی دور به نظرآید که روزگاری غذاها در ظروف چینی گل قرمز ریخته و برای آشنا یا همسایه ای به پیشکش برده می شد. این روزها گاهی در مهمانی های مهم خانوادگی نیز میزبان برای رهایی از زحمت شستن ظرف های مهمانی یا ترس از شکستن آن ها، مهمانی خود را با استفاده از انواع رنگارنگ و مدل های متنوع ظروف یکبار مصرف برگزار می کند. غذاهای نذری در مناسبت ها در ظروف یکبار مصرف ریخته می شود و در بین مردم توزیع می گردد.. اگر خوب نگاه کنیم می بینیم که زندگی صنعتی یا به اصطلاح مدرن شهرنشینی تغییرات بسیاری را به گونه ای در زندگی ما ایجاد کرده است که شاید گاهی اصلا متوجه آن ها نمی شویم. بنابراین این سوال مطرح می شود که آیا استفاده از ظروف یکبار مصرف توصیه می شود؟ و دیگر این که آیا بر خلاف نام این ظروف می توان بیش از یکبار از آن ها استفاده کرد؟ كه سعي مي كنيم در اين مقاله به سوال نخست را مورد بررسي قرار دهيم

مواد پلاستیکی, حاوی ترکیبات فنول می باشند که در هنگام تماس آن ها با مواد داغ تولید گاز دیوکسین می کنند که به شدت سمی و سرطان زاست. از این رو اتحادیه اروپا در نظر داشته است که تا سال 2015، بیش از نیمی از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی را با ظروف یکبار مصرف گیاهی یا ظروف کاغذی جایگزین کند. سم دیوکسین به شدت سمی است؛ به طوری که نشان داده شده است که استفاده از مواد غذایی حاوی سم دیوکسین ناشی از استفاده از ظروف یکبار مصرف می تواند منجر به نقایص مادرزادی و سقط جنین شود.

Source: سایت دنیای سلامت www.zendegionline.ir

Author: احسانه طاهري